Kód: 181/150 181/250 Zvolte variantu

BWINDI SUPERNATURAL 100% Arabica

175 Kč 290 Kč od 175 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Novinka v naší nabídce! U letošní sklizně nás nadchla "experimentální" káva dvou našich farmářů -  Michaela Wonanzofu a Samsona Nangai.

Říkáme ji "SUPERNATURAL". V čem je tak unikátní? Tato 100% arabica prošla během svého suchého zpracování dvojitou fermentací, díky které získala řadu sladkých příchutí připomínajících zralé třešně a pečené švestky s jemným podtextem čokoládovo-ořechového aroma. Ideální pro filter coffee nebo aeropress!

Kategorie: Pražená káva

 

Káva BWINDI SUPERNATURAL pochází z oblasti Bugisu v nadmořské výšce 1.700 až 2.000 m.nm.n. Byla zpracovaná v období prosinec 2019 až leden 2020. Proces suchého zpracování znamená, že zralé kávové třešně se nasypou do vody a následně se odstraní vadné, které zůstávají plavat na hladině. Dobré se nechají okapat na speciálních vyvýšených sítech určených k sušení. Poté se uzavřou na přesně určenou dobu do fermentovacích nádob. Zpočátku se suší ve stínu a postupně se vystavují přímému slunci. Celý proces trvá 15 až 20 dnů v závislosti na počasí. Káva se loupe, jakmile dosáhne  10 až 12% vlhkosti. Zrna se poté třídí dle velikosti. Od Michaela a Samsona jsme koupili celou jejich úrodu, tzn. všechny velikosti zrn. Momentálně pražíme zrna Peaberry, která tvoří zhruba 5% celé produkce. Jedná se o drobnou mutaci ve vývoji plodu. Většinou leží uvnitř zrajícího plodu kávy dvě zrna, která vyrůstají jako dvojčata. Dotýkají se čelem, strana, kterou jsou k sobě obrácená, je proto plochá. Občas se stane, že se káva vyvine do formy jednoho kulatého zrnka, které má pro sebe dostatek místa. Zrnka jsou proto větší a kulatější, tvarem připomínají hrášek, z čehož je odvozený název „Peaberry”. Peaberry je pražena speciálním postupem a výsledkem je káva s intenzivní chutí a zajímavým profilem.

Doporučujeme pro french press, aeropress, filter coffee a ledovou kávu.

Pokud chcete kávu mletou, uveďte to do poznámky spolu s informací o technice přípravy.

Zpracování: suchá
Odrůda: SL 14, SL28, Nyasaland.