Ovocné mouky vyrábíme ve Střelicích u Brna. Z dovezených plodů vytřídíme to nejsušší, rozdrtíme a pomeleme. Nahradit jí můžete běžnou mouku – veškerou nebo jen její část – a tím snížit nebo dokonce odstranit množství přidaného cukru. Úžasné pro přípravu ovocných kaší a zdravé pečení!
Recept na ovesné fit koláčky
Ingredience:
- 250g ovesných vloček
- 100g kokosového oleje
- 120g celozrnné mouky
- 300g ovocné mouky (z našeho sušeného ovoce)
- 2 vejce
- 1 kypřící prášek
- sůl
- sušené ovoce z Ugandy a šťáva z něj
Postup:
- namočte sušené ovoce do přibližně 200 ml vody a zapněte troubu na 170°C
- smíchejte všechny suché ingredience (vločky, celozrnnou mouku, ovocnou mouku, kypřící prášek a sůl)
- přidejte vajíčka a tekutý kokosový olej (dle potřeby předem zahřejte)
- přidejte šťávu z namočeného ovoce, abyste dosáhli lepivé konzistence, ze které snadno vytvarujete kuličky
- kuličky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem (nebo silikonový plech) a rozplácněte je do požadovaného varu
- koláčky ozdobte namočeným sušeným ovocem
- pečte v rozehřáté troubě na 170 °C cca 15-20 min nebo dokud koláčky mírně nezezlátnou (při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou)
Dobrou chuť!