Naše Arabica pochází ze svahů Mt Elgon ve východní Ugandě z blízkosti hranice s Keňou. Tato stará sopka oplývá bohatou půdou a správné podnebí spolu s ní vytváří ideální podmínky pro pěstování druhu arabica ve vysokých nadmořských výškách.
Káva v Ugandě je záležitostí malých a velmi malých pěstitelů. Velké kávové plantáže zde nenajdete. Káva se pěstuje ve větších zahradách, kde kromě ní najdete i jiné plodiny potřebné k obživě. Typickým příkladem jsou banánovníky, které poskytují kávovníkům potřebný stín. Kvalita zrn závisí na mnoha faktorech – úrodnosti půdy, orientaci svahu, zkušenostech a v neposlední řadě know-how jednotlivců.
Pokud nejste zvyklí pít 100% arabicu, zvolte tuto směs. Robusta se praží samostatně a míchá se s ugandskou arabicou v poměru 85:15.
Věděli jste, že Robusta je endemickou specialitou Ugandy? A že Uganda produkuje Robustu nejvyšší kvality?
Doporučujeme pro domácí automatické kávovary, mokka konvičky a tureckou kávu.
Pokud chcete kávu mletou, uveďte do poznámky spolu s informací o technice přípravy.
Zpracování: promytá/suchá.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.