Náš příběh
„Do Ugandy jsem se díky práci v cestovním ruchu poprvé dostala v roce 2002. O pár let později jsme s několika přáteli založili neziskovou organizaci www.bwindiorphans.org . A na to pak navázal v roce 2013 obchod s farmáři. Za roky práce s vesničany jsme se stali součástí jejich komunity. Práce s rodinami i s farmáři na vesnici znamená potýkat se mnoha nepředvídatelnými situacemi, ale vidíme v tom zkrátka smysl.
Pražit kávu v Česku jsme začali v roce 2015. Víme o naší kávě všechno a jsme součástí procesu jejího zpracování. Pobíháme po zahradách v kopcích Mt. Elgon, dohlížíme na loupání a přebírání ve zpracovně, popisujeme pytle se zelenou kávou, abychom odlišili úrodu různých farmářů, jsme v Ugandě u skládání pytlů do kontejneru a pak je zase v pražírně v Česku sami vyložíme. Obchodníci nad naším způsobem podnikání kroutí hlavou. Mají pravdu, z obchodního hlediska to moc smysl nedává. Většina pražíren kupuje kávu od velkoobchodníků, obnáší to pár minut u počítače, bezpečné a jednoduché. Naše cesta je ale jiná. O to víc jsme hrdí na kvalitu kávy, kterou zákazníkům nabízíme i na způsob, jakým jsme se k ní dopracovali.“
Kateřina Chauveau